'Hiddink in beeld als bondscoach van Colombia'

José Néstor Pékerman is officieel nog niet vertrokken bij de nationale ploeg van Colombia, maar men speculeert al volop over een opvolger...

De bondscaoch heeft volgens Radio Blu besloten om zijn per 31 augustus aflopende contract niet te verlengen. Men verwacht dat zijn afscheid binnenkort wereldkundig wordt gemaakt en naar eerluidt is de bond op zoek naar een buitenlandse opvolger met internationale ervaring. Guus Hiddink zou daarbij een voorname kandidaat zijn.

Dat meldt het programma El Alargue de Radio Caracol. De 71-jarige Nederlander was in het seizoen 2015/16 voor het laatst actief als interim-manager van Chelsea en daarvoor was hij onder meer in dienst bij de KNVB, Anzhi Makhackkala, Rusland, Zuid-Korea, PSV, Real Madrid en Fenerbahçe. Daarmee voldoet hij aan het profiel, waarvoor ook Carlos Queiroz, Gerardo Tata Martino en Juan Carlos Osorio worden genoemd.

Hiddink werd onlangs ook in verband gebracht met een baan in China. Hij zou in beeld zijn om de bondscoach te worden van de beloften en zou de komende week met zijn technische staf in het Verre Oosten moeten arriveren. Het doel van Jong China is om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.