Foutieve wissel: Trein van Den Bosch naar Tilburg eindigt in Boxtel

Een vreemde gewaarwording voor reizigers op het traject tussen Den Bosch en Tilburg. De trein vertrok op tijd, maar door foutieve spoorwissel kwam deze uiteindelijk bij Boxtel terecht, zo liet Prorail donderdag weten.

Lara van Grinsven was één van de reizigers in de bewuste trein en was in de veronderstelling dat het ritje naar Tilburg een minuut of vijftien zou duren. "We kregen eerst al te horen dat iedereen naar het voorste deel van de trein moest verhuizen", zegt ze in het Brabants Dagblad.

"Eenmaal onderweg hoorden we dat de verkeersleiding de trein naar het verkeerde spoor had geleid en dat we naar Boxtel gingen. Van daaruit zijn we toen naar Tilburg gegaan, via Oisterwijk. Het was nog even dringen op dat traject, omdat daar ook een andere trein op reed."

Uiteindelijk kwam de bewuste trein rond 14.35 uur aan in Tilburg, een minuut of twintig later dan gebruikelijk. Hierdoor liepen verschillende reizigers hun aansluiting of afspraak mis. Van Grinsven: "Een mevrouw die tegenover mij zat belde haar werkgever om te zeggen dat de trein een verkeerde afslag had genomen. Toen werd er aan de andere kant van de lijn heel hard gelachen. Maar er waren ook mensen die mopperden omdat ze een aansluiting misten."

Volgens René Vegter van Prorail is het voorval zeer uitzonderlijk te noemen. "De trein uit Den Bosch bestond uit meerdere delen. Een deel moest zonder passagiers naar de werkplaats in Eindhoven, het andere deel moest met passagiers naar Tilburg. Er is verwarring ontstaan over welk deel van de trein leeg was."