Verstappen is blij met komst Gasly

Komend weekend staat de Grand Prix van België op de rol. Tijdens de persconferentie van donderdag keek Max Verstappen vooral terug op de keuze van Daniel Ricciardo voor Renault en de komst van Pierre Gasly, die in 2019 zijn ploeggenoot zal worden.

"Volgens mij was iedereen verrast, maar hij is uiteindelijk degene die zich goed moet voelen bij het besluit", aldus Verstappen over het vertrek van Ricciardo.

"Iedereen kent momenten van frustratie tijdens zijn carrière. Bij Red Bull Racing wil iedereen races en kampioenschappen winnen, maar soms zit dat er niet in en moet je geduldig zijn en hard werken. Het hele pakket moet kloppen en dat is waar Red Bull Racing nu aan werkt. Ik ben ervan overtuigd dat ze een auto kunnen maken, die elke race kan winnen. We hebben gewoon het hele pakket nodig en daar wordt aan gewerkt. Daarom was ik wat verrast dat Daniel vertrekt. Als je in een andere omgeving wilt werken, weet ik niet of dat de juiste omgeving is om heen te gaan."

Desondanks is Verstappen blij met de komst van Gasly, waar hij al een goede band mee heeft. "Pierre is een geweldige kerel en ik ken hem al sinds we samen in de karting zaten. Begin dit jaar bracht hij een weekend door bij me in het appartement in Monaco en hebben we ’s avonds FIFA gespeeld, dus we hebben een goede relatie. Hij is bovendien erg snel, dus dat is goed voor het team."

In het nieuwe seizoen lijkt er opnieuw geen rangorde van rijders bij Aston Martin Red Bull te zijn. Verstappen: "Binnen Red Bull Racing zijn we als coureurs altijd gelijk behandeld, dus dat zie ik niet veranderen. Ik voel me niet een leider. Ik probeer gewoon de best mogelijke job voor het team en mijzelf te doen. Natuurlijk heb ik meer ervaring dan Pierre, dus dat ga ik wel in mijn voordeel proberen te gebruiken."