BDO heft uitsluiting PDC-spelers bij BDO-toernooien op

Darters met een tourkaart van de PDC of darters die aan het kwalificatietoernooien van de PDC meedoen kunnen dit voortaan doen, zonder in problemen te komen bij de BDO. Dit heeft de British Darts Organisation woensdag laten weten. 

De BDO heeft sinds kort met Derik Jacklin een nieuwe voorzitter. Hij is van mening dat deze frisse wind nodig is om veranderingen ten bate van de BDO te bewerkstelligen. Darters met een PDC tourkaart of darters die aan het PDC-WK meededen, werden bij de BDO uitgesloten van deelname. Aan deze uitsluiting komt een einde

Zowel mannen als vrouwen kunnen onder andere naar de PDC Q-School en kwalificatietoernooien voor het PDC WK spelen, zonder dat dit gevolgen heeft voor hun deelname aan BDO-toernooien. Dit is zeker belangrijk voor de dames van de BDO. De PDC heeft twee plaatsen voor vrouwen beschikbaar gesteld voor het aankomende WK.

Topdartsters zoals Anastasia Dobromyslova, Deta Hedman, Lisa Ashton, Lorraine Winstanley en Corrine Hammond hadden al te laten weten voor hun kans te gaan. Een tweede ronde op het PDC-WK, levert net zoveel op als een wereldtitel bij het BDO-WK voor vrouwen. Voor Nederlandse topdartsters is de beslissing om nu mee te doen aan de kwalificatietoernooien ook een stuk makkelijker te maken.