'Drie clubs willen Amrabat oppikken bij Feyenoord'

Sofyan Amrabat mag vertrekken bij Feyenoord en er zijn volgens Voetbal International drie clubs die willen profiteren van zijn situatie in De Kuip.

Het weekblad laat weten dat Club Brugge, Sporting Portugal en FSV Mainz 05 belangstelling hebben voor de middenvelder, die zelf ook heeft aangegeven te willen vertrekken bij Feyenoord. Amrabat kwam afgelopen jaar over van FC Utrecht, maar groeide tot zijn teleurstelling niet uit tot een bepalende kracht in Rotterdam. Wel kwam hij tot 31 officiële wedstrijden, waarin hij het grootste deel als rechtsback speelde, wat niet zijn natuurlijke positie is.

De 22-jarige Amrabat mocht deze zomer wel naar het WK en kwam als invaller eenmaal binnen de lijnen namens Marokko. In het huidige seizoen mocht Amrabat meedoen in de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en ook in de Europese uitwedstrijd tegen AS Trencin was hij van de partij. In de Eredivisie zat hij echter tot twee keer toe niet eens bij de wedstrijdselectie en ook in de Europese return hoefde hij zich geen illusies te maken vanaf de tribune.

Trainer Giovanni van Bronckhorst was onlangs duidelijk over de situatie van de middenvelder. “Of er voor Sofyan nog een toekomst is bij Feyenoord ligt aan hemzelf en wat hij zelf wil. Wat hij wil weet ik en daarom kies ik voor andere mensen. Hij heeft aangegeven dat hij het liefst weg wil bij Feyenoord, daarom maak ik nu andere keuzes. Hierdoor houd ik geen rekening meer met hem in de plannen”, vertelde de trainer afgelopen weekend aan FOX Sports.