Basketballers van toernooi getrapt na hoerenbezoek

Op de Asian Games is het altijd gezellig, maar vier Japanse basketballers hebben het er net even té gezellig gemaakt. Het kwartet vertrok uit het atletendorp voor de Spelen in het Indonesische Jakarta en werd in het hoerendistrict opgepikt door een paar meisjes van plezier.

De tippelaarsters namen de basketballers mee naar het hotel, waar Yuya Nagayoshi, Takuya Hashimoto, Takuma Sato en Keita Imamura eens voor een andere slam dunk konden gaan. Ze werden echter gespot en vrij makkelijk herkend, want het viertal was zo snugger om in hun shirtjes van de nationale ploeg op pad te gaan.

Het Japans Olympisch Comité kwam er uiteraard achter en heeft de vier onmiddellijk uit het team getrapt. "Ik schaam me enorm", aldus chef de mission Yasuhiro Yamashita. "We bieden onze verontschuldigingen aan richting het publiek en we zullen ervoor zorgen dat de sporters vanaf nu beter begeleid worden."

Ook de Japanse basketbalbaas zei zich kapot te schamen. "Ik wil graag mijn nederige excuses voor dit betreurenswaardige incident aanbieden aan het Japanse publiek, het Japans Olympisch Comité en iedereen die onze basketbalploeg steunt", aldus Yuko Mitsuya. "Als we hun kant van het verhaal gehoord hebben zullen we beslissen wat de uiteindelijke straf gaat worden."

Vier jaar terug werd Naoya Tomita nog van de Asian Games in Incheon (Zuid-Korea) getrapt: de Japanse zwemmer werd betrapt terwijl hij de camera van een journalist jatte.