Verplicht anti-Trumples op universiteit VS

Een lerares Engels van de Universiteit van Colorado heeft het haar studenten verplicht om anti-Trumpboeken voor het vak 'Retoriek' te moeten lezen. In de boeken worden Trump-aanhangers neergezet als anti-immigrant, anti-moslim en anti-LGHBTHDENKTYUJUKFMNBDWSCNNGOS>±.

Alhoewel professor Katherine Mack haar leerlingen adviseert om niet neerbuigend te doen over Trumpsupporters, worden deze in de verplichte lesstof beschreven als 'dominant' en 'haatdragend'. Mack vindt dat studenten die zich gekwetst voelen zich juist moeten uitspreken tegen degene die hen kwetst.

Eén van de boeken stelt dat het 'Trump-effect' direct moet worden tegengesproken, omdat studenten anders xenofobisch kunnen worden, overschreeuwend worden, verdeeldheid zullen gaan bevorderen, angst bij anderen gaan uitbuiten en succes ten koste van alles willen bereiken.

De auteur, Bruce McComiskey, stelt dat Trump een 'eersteklas acteur is in een post-waarheidswereld vol met zelfgemaakte geloofwaardigheden'.

Een ander verplicht boek, van auteur Brooke Gladstone, beschrijft Trump als iemand die 'melodrama, kletskoek en bitterheid' met zich meebrengt.

Professor Mack wilde niet reageren op de opvallende keuze voor het curriculum.