Bankrover keert na 60 jaar terug naar plaats delict

We keren terug naar het jaar 1958, toen Boyne Lester Johnston op 27-jarige leeftijd besloot om de bank in Ottawa (Canada) waar hij werkte te beroven. Hij vertrok met 260.958 Canadese dollars en was 17 dagen op de vlucht voor hij opgepakt werd en een celstraf kreeg van 4 jaar.

Zestig jaar later is er een restaurant gevestigd in het voormalig bankgebouw. Het personeel was volgens Alex McMahon, wijnregisseur bij restaurant Riviera, op de hoogte van de brutale roof en toen er een reservering binnenkwam met de tekst: “Ik breng mijn vriend terug naar de bank die hij beroofd heeft” hadden ze meteen een vermoeden om wie het ging.

Johnston en zijn vriend hebben vorige week van een maaltijd genoten met champagnecocktails. Hij vertelde McMahon dat zijn tijd in de gevangenis hem had geleerd zijn vrijheid te waarderen. Op verzoek van de heer McMahon zette Johnston zijn handtekening op de muur van de wijnkelder, op de plaats waar vroeger de lege bankkluis zat. De voormalige dief voegde zijn viercijferige gevangenenummer toe aan zijn naam.

Het restaurant is bezig om een kopie van de ‘wanted’ poster af te drukken en in te lijsten. Het is de bedoeling om deze in het restaurant op te hangen.

Zie je de Instagramfoto's niet? Check dan de Instagrampagina van het restaurant!