Uitslag FC Groningen - Willem II

Willem II heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De Tilburgers pakten drie punten op bezoek bij FC Groningen.

Groningen begon nog aardig aan het duel en via Ritsu Doan werd de eerste kans gecreëerd. De Japanner stuitte met zijn schot op Timon Wellenreuther. De keeper van Willem II zag even later hoe een kopbal van Jesper Drost over zijn doel ging. Spanjaard Pol Llonch liet vervolgens de eerste mogelijkheid voor de Tilburgers noteren (schot naast).

Na ruim een halfuur kwam Willem II ineens op voorsprong toen Daniel Crowley van afstand de bal prachtig in de bovenhoek joeg. Doelman Sergio Padt was kansloos. Groningen ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en Tom van Weert en Ajdin Hrustic kregen kansjes, maar gescoord werd er niet.

Coach Danny Buijs greep halverwege in door Uriel Antuna en Ahmad Mendes Moreira te laten invallen voor Drost en Mimoun Mahi. Van Weert liet een goede kans liggen op de gelijkmaker, want uit een hoekschop stuitte hij op Wellenreuther. Ook de rebound van Mendes Moreira ging er niet in.

Willem II wist uiteindelijk de kleine voorsprong over de streep te trekken. De formatie van trainer Adrie Koster herstelt zich daardoor goed van de 0-1 thuisnederlaag van vorig week tegen VVV-Venlo. Groningen begon toen aan de competitie met een harde 5-1 nederlaag bij Vitesse en de Trots van het Noorden blijft dus op nul punten staan.

FC Groningen

0 - 1

Willem II

     33' Crowley
 
 Gele kaart: Mendes Moreira, (FC Groningen), Llonch, (Willem II)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 16.500
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Zeefuik
Te Wierik
Memisevic
Warmerdam
Hrustic
Drost (Antuna/46)
v.d.Looi (Freriks/72)
Doan
v.Weert
Mahi (Mendes Moreira/46)
  Wellenreuther
Dankerlui
Lewis
Heerkens
Palacios
Akkaynak (Saddiki/79)
Crowley
Llonch
Croux (özbiliz/46)
Sol
McGarry (Avdijaj/64)