Brandweer sloopt schutting om gasbrand te blussen

De brandweer in Bergen op Zoom heeft haar handen vol aan een zeer grote brand bij gasleverancier Voets Yellow Gas, gelegen aan de Oude Moerstraatsebaan. Het naastgelegen benzinestation van Total aan de Randweg is uit voorzorg stilgelegd. Het vuur ontstond buiten en sloeg vervolgens door naar binnen, waarna na korte tijd de vlammen uit het dak sloegen.

De brand ontstond op het moment dat de eigenaar bezig bezig was met het vullen van camping- en butagasflessen. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Midden-West brabant geeft aan dat de man direct reageerde door andere gasflessen veilig te stellen. De eigenaar raakte hierdoor wel lichtgewond. 

Uit de wijde omgeving zijn korpsen uitgerukt om te assisteren bij de brand. De brandweerlieden kunnen het pand niet betreden, omdat er gasflessen binnen staan. Om genoeg waterpunten te hebben heeft de brandweer volgens BN De Stem een schutting van een buurtbewoner moeten afbreken. 

Vanwege de brand is de A4 richting Antwerpen dicht tussen Klutsdorp en knooppunt Zoomland, zo meldt de ANBW op Twitter. Er wordt geadviseerd om om te rijden via Roosendaal.