Ten Hag: "Kans op vertrek Ziyech wordt steeds kleiner"

Hakim Ziyech leek aan het begin van de transferperiode onhoudbaar voor Ajax, maar de middenvelder is nog steeds in Amsterdam te bewonderen.

"De kans dat hij vertrekt wordt steeds kleiner", beaamt trainer Erik ten Hag tijdens de wekelijkse persconferentie. Pas als hij zou vertrekken, gaat Ajax weer de transfermarkt op. In principe is er nu geen behoefte aan nieuwe krachten, legt de oefenmeester daags voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo uit. "Zoals de selectie nu is samengesteld, zijn alle posities goed ingevuld."

Wel zou de coach er begrip voor hebben als rechtsback Luis Manuel Orejuela eieren voor zijn geld kiest en het bij een andere club gaat proberen. In de Johan Cruijff ArenA is er voor hem weinig perspectief op speeltijd aangezien Noussair Maszraoui de voorkeur krijgt, terwijl ook Rasmus Kristensen voor hem in de pikorde staat. Bovendien kan de nu geblesseerde Joël Veltman ook op de positie van Orejuela uit de voeten. "We zullen meedenken als er een club voor hem komt", aldus Ten Hag.

De Colombiaan werd vorig jaar voor 3,65 miljoen euro overgenomen van Deportivo Cali, maar kwam tot slechts een competitieduels en twee optredens in de beker. Wel mocht hij zo nu en dan meespelen met Jong Ajax, wat de titel greep in de toenmalige Jupiler League. Voor zover bekend is er geen club met concrete interesse in zijn diensten, maar dat kan snel veranderen nu bekend is dat hij mag vertrekken.