Sainz opvolger Alonso bij McLaren

McLaren heeft niet lang gezocht naar een opvolger voor de stoppende Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen kondigde vorige week zijn afscheid van de Formule 1 aan en het team uit Woking aarzelde niet om vrijwel direct hierna Carlos Sainz voor meerdere jaren vast te leggen.

De 23-jarige Sainz komt uit het opleidingsprogramma van Red Bull Racing en werd na enkele jaren Toro Rosso voor dit jaar uitgeleend aan Renault. Voor die renstal staat hij momenteel elfde in het kampioenschap met dertig punten.

De Spanjaard is blij met het contract bij zijn nieuwe werkgever. "Zolang ik me kan herinneren ben ik al fan van McLaren. Het is een geweldige naam in de autosport met een rijke historie. Veel helden uit de Formule 1 hebben voor McLaren gereden, en daar is Fernando Alonso er natuurlijk een van. Ik vind het heel speciaal dat ik het stuur van hem mag overnemen. Ik ben iedereen bij McLaren dankbaar dat mijn jeugddroom in vervulling gaat. Het team heeft een langetermijnplan en ik kijk ernaar uit ze te helpen op de weg terug naar voren."

De teamgenoot van Sainz is nog niet bekend. Op dit moment bezet Stoffel Vandoorne het tweede stoeltje bij McLaren, maar de Belg heeft concurrentie van onder meer Formule 2-rijder Lando Norris.

Carlos Sainz samen met de man die hij opvolgt bij McLaren, Fernando Alonso (Pro Shots / Action Images)
Carlos Sainz samen met de man die hij opvolgt bij McLaren, Fernando Alonso (Pro Shots / Action Images)