MLB: Profar start unieke 'triple play', Mets vernietigen Phillies en verliezen van Phillies

Het was een bijzondere donderdagavond in de MLB. De honkballers van de Texas Rangers wonnen thuis met 8-6 van de Los Angeles Angels, hoewel ze daar wel een al in de eerste Angels-slagbeurt opgelopen 0-5 achterstand voor goed moesten maken.

De Rangers kwamen wat terug in de wedstrijd en stonden na twee innings op 3-6, maar in de vierde inning werden de ogen pas echt op de ploeg gericht. Het ging daarbij vooral om Nederlands international Jurickson Profar en teamgenoot Rougned Odor, die een unieke 'triple play' verzorgden.

Angels-speler David Fletcher sloeg, met de honken bezet, een bal recht richting derde honkman Profar, die op de honk stapte en runner Eric Young Jr zo gelijk een out bezorgde. Vervolgens tikte hij Taylor Ward uit, waarna een samenwerking met Odor leidde tot de derde out en wel voor Kole Calhoun.

Het was de eerste triple play - een play waarbij drie outs gemaakt worden - van dit jaar in de MLB, maar meer bijzonder: het was pas de eerste triple play waarbij de slagman zelf níet uit ging, sinds 1912. De Rangers maakten het karwei uiteindelijk ook af en wonnen met 8-6.

De Philadelphia Phillies begonnen hun dag tegen de New York Mets ondertussen niet echt tof. Na vier innings was de schade met 4-5 nog prima te overzien, maar in de vijfde inning gingen de Mets los en goed ook: de ene na de andere run werd gescoord en José Bautista maakte het nog eens af met een grand slam.

Bij die 4-15 stand waren de Mets overigens nog lang niet klaar, want in de laatste paar innings - waarin de Phillies het al lang hadden opgegeven - werden er nog negen runs gescoord. De eindstand kwam zo uit op 4-24, het grootste aantal runs dat de Mets ooit in één duel hebben gescoord.

Later op de avond kwamen de ploegen overigens nog een keer in actie en dit keer ging het beter voor de Phillies. Met zes runs in de eerste twee innings maakten ze gelijk duidelijk dat ze zich niet nog eens lieten slachten en dit keer won de thuisploeg met 9-6.

Uitslagen MLB donderdag
New York Yankees - Tampa Bay Rays 1-3
Philadelphia Phillies - New York Mets #1 4-24
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs 0-1
St.Louis Cardinals - Washington Nationals 4-5
Atlanta Braves - Colorado Rockies 3-5
Philadelphia Phillies - New York Mets #2 9-6
Texas Rangers - Los Angeles Angels 8-6
Minnesota Twins - Detroit Tigers 15-8
Kansas City Royals - Toronto Blue Jays 6-2
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 1-5

De triple play van Profar en Odor (Bron: YouTube)