Kansenregen brengt Feyenoord niets tegen AS Trencin

Feyenoord is er niet in geslaagd om de 0-4 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen AS Trenčín in voorronde van de Europa League weg te poetsen.

Bij Feyenoord was er een basisplaats voor doelman Kenneth Vermeer, waardoor Justin Bijlow op de bank plaatsnam. De Rotterdammers begonnen furieus aan de wedstrijd en een inzet van Jens Toornstra ging net naast. Na acht minuten spelen volgde de gewenste vroege openingstreffer. Uit een hoekschop kopte Eric Botteghin raak: 1-0. Lang konden de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong, want een minuut later maakte Antonio Mance, vorige week al driemaal trefzeker, al de 1-1.

Feyenoord domineerde in de eerste helft, maar liet het na om te scoren. Robin van Persie kreeg twee kansen, maar een schot van zijn linkervoet ging voorlangs en hij schoot over. In de tussentijd wist Botteghin ook niet raak te koppen. Steven Berghuis kreeg ook een mogelijkheid, maar vond doelman Igor Semrinec op zijn weg naar succes. De doelman moest zich wel gewonnen geven bij een inzet van Jens Toornstra, maar de middenvelder zag zijn inzet net voor de lijn gekeerd worden door een verdediger. De laatste kans voor rust was voor Tonny Vilhena, maar ook hij faalde in de afronding.

De eerste kans na de thee was er voor de Slowaken. De ex-Feyenoorder Joey Sleegers verzuimde om de 1-2 te maken. De thuisploeg nam al snel weer het initiatief en wist wederom een aantal grote kansen te creëren. Tot tweemaal toe wist Van Persie niet te scoren. Botteghin kopte de bal van dichtbij naast en de Braziliaan zag ook Semrinec redding brengen. Tyrell Malacia, die als linksback begon, meldde zich ook voor het doel van Trenčín en schoot de bal via de hand van de doelman tegen de paal.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam niet verder van 1-1 en kan zich door de uitschakeling in de Europa League volledig focusen op de KNVB Beker en de Eredivisie. Komende zondag is Excelsior in de comptititie de tegenstander. Ajax en PSV zijn de enige twee Nederlandse ploegen die nu nog Europees actief zijn.