Asbest naast school dumpen zorgt voor woede

In het Australische Sydney wordt flink gewerkt aan de snelweg M4 en daarbij stuitte men op een behoorlijke hoop met asbest besmet materiaal. Daar moest iets mee gebeuren en dus werd het plan opgevat om de boel te dumpen op een leeg stuk land...160 meter van een school.

Niet geheel verrassend heeft dat idee van de lokale autoriteiten tot het nodige verzet geleid van woedende ouders, die weinig zin hadden in een asbestberg naast de school van hun kinderen. "Mensen zitten hier redelijk door in de stress en dreigen hun kinderen van school te halen", aldus een bewoonster.

Onder druk van de gemeenschap - en om politieke problemen te vermijden - heeft de transportminister van de staat New South Wales, Melinda Pavey, de beslissing toch maar teruggedraaid. Toch is ze wel duidelijk: het spul moet érgens gedumpt worden. "We gaan proberen een andere plek te vinden, daar zetten we ons voor in, net als voor de veiligheid", zegt Pavey.

Volgens Pavey is het de bedoeling om het spul minstens een halve meter onder de grond te stoppen, bedekt met speciaal materiaal, aarde en bebossing.