Costa: "Wat op het veld gebeurt, blijft op het veld"

Diego Costa vocht woensdagavond pittige duels uit met Sergio Ramos, maar na afloop van de strijd om de Super Cup zijn de twee gewoon weer vrienden.

De spits van Atlético Madrid had het geregeld aan de stok met de verdediger van Real Madrid, maar ondanks de pittige duels is er wel sprake van wederzijds respect tussen de beide internationals van Spanje. Op de website van de UEFA geeft Costa dan ook aan dat hij Ramos nog altijd als een goede vriend beschouwt.

"Hij is een fantastische speler", begint de spits die met twee goals een groot aandeel had in de 2-4 zege. Hij scoorde in de reguliere speeltijd twee keer en zag in de verlenging Saul Niguez en Koke de buit definitief binnenslepen. Naast zijn goals was Costa ook belangrijk met een assist en zijn beulswerk waarmee hij de verdediging van Real continu tot last was.

Ramos is op zijn beurt ook geen lieverdje en de twee zochten elkaar geregeld op, zonder dat de harde duels al te onsportief werden. "We zijn vrienden, maar op het veld zijn we minder vriendelijk naar elkaar toe", zegt Costa dan ook. "We zeiden op het veld al dat we moeten vechten voor onze ploeg. Dat is ook wat je hebt gezien. Hij houdt ervan om te winnen, maar dat is ook voor mij van toepassing. Wat op het veld gebeurt, blijft op het veld."

De spits zegt het met een glimlach. Hij bereidt zich altijd voor op stevige duels en al helemaal als stadgenoot en rivaal Real de tegenstander is. "In een wedstrijd tegen Real Madrid weet je dat er van alles kan gebeuren. Ik ben ontzettend blij met de overwinning en met mijn doelpunten. Real heeft altijd van ons gewonnen in finales, ik denk dat het nu gewoon onze beurt was."