PostNL-medewerkers leggen werk neer om 'combibundel'

Werknemers van PostNL, sorteerders, postbezorgers en postbodes, houden donderdag een werkonderbreking van 07.30 tot 09.00 uur, voor de poort van het sorteercentrum van PostNL in Amsterdam. Dat meldt FNV. 

Na de succesvolle werkonderbreking in Den Bosch komt het protest tegen invoering van de zogenoemde combibundel nu uit Amsterdam. Eerder stuurde FNV een ultimatum aan PostNL tegen invoering. Dat legde het bedrijf naast zich neer.

PostNL wil dat postbezorgers en postbodes de post zelf op straat gaan sorteren tijdens hun postronde. Het sorteren van post gebeurt nu nog door postvoorbereiders in de sorteercentra. Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang: "PostNL wil de combibundel eenzijdig invoeren, zonder instemming van FNV en buiten de cao om. De invoering betekent het verlies van minimaal 500 banen in de sorteercentra én een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van de postbezorgers. Dat gaan ze natuurlijk niet accepteren. PostNL weigert terug te komen op zijn besluit, daarom zijn er acties."

Bij PostNL werken 20.000 postbezorgers en postbodes.