Atlético klopt Real in strijd om Super Cup

Atlético Madrid heeft woensdagavond na 2010 en 2012 voor de derde keer de Europese Super Cup gewonnen. Het is alweer de negende keer in de afgelopen tien jaar dat een Spaanse club wint, hoewel dat vooraf al duidelijk was: Real Madrid was de tegenstander in de Estse hoofdstad Tallinn.

Atlético kwam binnen een minuut al op voorsprong dankzij Diego Costa, die verwoestend uithaalde vanuit een moeilijke hoek. Marco Asensio kwam in de buurt van de 1-1, maar die werd na 27 minuten gescoord door Karim Benzema. 

Real was vervolgens de betere partij, maar de debuterende coach Julen Lopetegui moest een tijdje wachten voor dat resulteerde in een goal: in de 63e minuut mocht Sergio Ramos aanleggen vanaf de strafschopstip en die kans liet hij niet aan zich voorbij gaan.

De kansen werden door Real niet afgemaakt en dus kon Costa een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen werken. In de verlenging volleerde Saúl de 3-2 binnen voor Atlético, niet veel later gooide Koke de boel met een schuiver in het slot: 4-2.

Atlético wint van Real en pakt de Europese Supercup. (PRO SHOTS/Action Images)
Atlético wint van Real en pakt de Europese Supercup. (PRO SHOTS/Action Images)