Haase stunt tegen nummer 4 van de wereld

Tennisser Robin Haase heeft op het masterstoernooi van Cincinnati zowaar voor een forse stunt gezorgd. De Nederlander, 55e op de wereldranglijst, sloeg niemand minder dan de mondiale nummer vier, Alexander Zverev, naar huis.

Haase begon al sterk en pakte gelijk Zverev's eerste servicegame af, maar daarna leverde de Hagenaar zijn opslag twee keer in. Een rebreak volgde, maar op 6-5 brak Zverev nog eens door Haase's service heen, waardoor de eerste set naar de Duitser ging.

In het tweede bedrijf schoot Haase uit de startblokken: hij won de eerste vier games. Dat hij een keer gebroken werd was geen probleem, want hij won de set alsnog. Ook in set drie plaatste Haase direct de break, maar Zverev sloeg even later terug en kwam op 4-4.

Vanaf dat moment begon de Duitser spelletjes te spelen: de partij moest, zo vond hij, stilgelegd worden, want meneer z'n schoenen zaten niet meer lekker, of iemand even een nieuw paar uit de kleedkamer wilde gaan halen. Zo gezegd, zo gedaan, maar Zverev had ook nog de hulp van een ballenjongen nodig om de veters op orde te krijgen.

Het duurde allemaal nogal lang, maar zoals altijd bij enige vorm van oponthoud of hindering hield de mentaal ijzersterke Haase het hoofd ijzig koel. Hij walste in zijn eerstvolgende servicebeurt met een lovegame over de Duitser heen, zag op 5-5 hoe Zverev met een Rooowwwbin - een dubbele fout op break/matchpoint tegen - zijn servicegame uit handen gaf en maakte het vervolgens keurig af na nog een paar heerlijke ballen: 5-7, 6-4, 7-5.

Haase stunt tegen nummer 4 van de wereld (Pro Shots / Action Images)
Haase stunt tegen nummer 4 van de wereld (Pro Shots / Action Images)