Van der Hoorn slimste van de kopgroep na misrekening peloton

Taco van der Hoorn heeft de derde etappe van de BinckBank Tour gewonnen. De 24-jarige Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij reed in de laatste kilometer weg uit de kopgroep, die vooruit bleef nadat het peloton zich misrekende. De Belg Maxime Vantomme won de sprint voor de tweede plaats voor zijn landgenoot Sean de Bie. Matej Mohoric, die ook deel uit maakte van de kopgroep, is de nieuwe leider in de BinckBank Tour.

Jesper Asselman en Taco van der Hoorn kozen vroeg in de etappe voor de aanval. De twee Nederlanders hadden het gezelschap van De Belgen Sean De Bie, Maxime Vantomme, de Sloveen Matej Mohoric. De voorsprong liep op naar de vijf minuten.

Op tien kilometer van de streep werd duidelijk dat het peloton zich had misrekend. De kopgroep had op dat moment nog steeds een voorsprong van twee minuten. De Bie was de best geklasseerde van het klassement, maar onderweg lagen er nog bonificatieseconden en daar deed Mohoric de beste zaken. Hij pakte in totaal negen bonificatieseconden en ging De Bie voorbij in het virtuele klassement.

Met nog zes kilometer te rijden werd er in de kopgroep naar elkaar gekeken nadat Van der Hoorn niet meer op kwam. Mohoric had daar genoeg van en koos met nog vijf kilometer voor de aanval. Dankzij De Bie kon de rest van de kopgroep terugkomen, maar Mohoric probeerde het nog één keer, maar toen zat de kopgroep op het wiel van de Sloveen. Door het hoge tempo moest Asselman wel afhaken in de kopgroep.

Ondanks de vele demarrages leek het uit te lopen op een sprint, maar dat was buiten Van der Hoorn gerekend. De 24-jarige Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij ging er in de laatste kilometer ervandoor en een moment van vertwijfeling was voldoende voor de winst van Van der Hoorn, die dit seizoen lang eruit lag vanwege een valpartij in training met zijn crossfiets.

Ondanks dat Mohoric geen bonificatieseconden wist te pakken aan de finish is hij wel de nieuwe leider in de BinckBank Tour met één seconde voorsprong op De Bie, die als derde over de finish kwam achter Vantomme. Dylan Groenewegen won de sprint van het peloton op 1.11 van de winnaar.