Hardloopster aangerand, politie zoekt getuigen

Een 26-jarige Tilburgse is maandag 13 augustus 2018 omstreeks 20.30 uur, tijdens het hardlopen, op de Goirkekanaaldijk onderaan het fietspad bij de brug van de Midden Brabantweg in Tilburg door een nog onbekende man aangerand. Haar belager kwam uit de bosschages en greep haar vast. Ze wist zich al schoppend en gillend te bevrijden. De zedenpolitie behandelt het incident en is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer rende maandagavond alleen over het fietspad van de Midden Brabantweg in de richting van de Heikantlaan. Ze ging over het viaduct van het Wilhelminakanaal. Bij de splitsing waar je rechtdoor langs de Midden Brabantweg kunt of met de bocht mee naar rechts, koos ze voor het laatste. Rondom het fietspad zijn daar bosschages. Daar werd ze door een man van achteren vast gepakt.

Ze gilde en slaagde erin zich los te rukken. Hij vluchtte uiteindelijk via het fietspad naar beneden. Op het gillen van het slachtoffer kwam een jongeman op een fiets af. Het zou gaan om een getinte jongen van een jaar of 14. Hij ging met haar in gesprek . De zedenpolitie is op zoek naar deze en andere mogelijke getuigen van het incident.

Het signalement van de de dader luidt als volgt: een blanke man tussen de 30 en 35 jaar oud, circa 1.70 lang met een gezet postuur en een buikje. Hij had opvallend grote handen en droeg een kobaltblauw poloshirt en driekwart donkere broek en zonnebril