PSV krijgt winstpercentage bij eventuele doorverkoop Gudmundsson

PSV heeft bij de naderende transfer van Albert Gudmundsson naar AZ een doorverkooppercentage bedongen, zo meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag.

Dat percentage wordt berekend over de eventuele winst die AZ bij een volgende aankoop zou maken. Hoe hoog dat aandeel van de Eindhovenaren is, wordt niet genoemd. De aanvallende middenvelder onderging volgens het lokale dagblad maandag een medische keuring en binnenkort wordt de overgang, waar zo'n anderhalf à twee miljoen transfergeld mee gemoeid is, wereldkundig gemaakt.

De IJslander blonk geregeld uit bij Jong PSV en mocht op basis daarvan ook afreizen naar het WK in Rusland, maar hij slaagt er door de hevige concurrentie niet in om door te breken in de Eindhovense hoofdmacht. De 21-jarige aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller weigerde daarom zijn contract in Brabant daarom te verlengen, dus zit er voor PSV niets anders op dan mee te werken met een transfer als ze nog iets aan de grote belofte willen verdienen. Hij kwam in 2015 over van SC Heerenveen en kwam in totaal tot negen duels in de Eredivisie. In de Jupiler League speelde hij afgelopen seizoen wel en namens Jong PSV tekende hij negen treffers en acht assists aan.

Ondanks die fraaie cijfers kon hij onder de inmiddels vertrokken trainer Phillip Cocu nergens op rekenen en ook de nieuwe oefenmeester Mark van Bommel geeft in de hoofdmacht de voorkeur aan anderen. Hij kan immers kiezen uit spelers als Hirving Lozano, Steven Bergwijn, Donyell Malen en Gastón Pereiro. Daarom heeft de club er vrede mee dat hij vertrekt, al had men wellicht liever gezien dat hij voor een club uit het buitenland koos, daar er meer interesse voor hem was dan alleen vanuit zijn toekomstige werkgever AZ.