Wielerploeg Roompot-Loterij wil Boom contracteren

Roompot-Nederlandse Loterij heeft interesse in Lars Boom. De wielerploeg heeft zich gemeld bij het management van de Brabander. Boom heeft een aflopend contract bij LottoNL-Jumbo.

Vanwege hartritmestoornissen is Boom in januari geopereerd. De periode om weer op wedstrijdniveau te komen duurde echter langer dan gepland waardoor het klassieke voorjaar van de 32-jarige renner in het water viel. Ook het vervolg van zijn seizoen was teleurstellend. Van LottoNL-Jumbo krijgt Boom in het tweede deel van het seizoen de kans om zijn waarde voor de ploeg te laten zien en eventuele contractverlenging af te dwingen. De renner heeft zelf aangegeven de voorkeur te geven aan een World Tour-ploeg in plaats van een Pro-continentale ploeg zoals Roompot.

Waar Boom mogelijk vertrekt bij LottoNL-Jumbo wordt Tony Martin juist in verband gebracht met een overgang naar de Nederlandse World Tour-ploeg. De Duitse tijdritspecialist moet een versterking worden in de ploegentijdrit en als knecht in het middengebergte. Naar verluidt tekent Martin een contract voor een periode van twee jaar.