Pokmon Quest harkt 8 miljoen dollar binnen

Voor een gratis game legt Pokémon Quest ontwikkelaar Game Freak bepaald geen windeieren. De game heeft in een maand tijd al meer dan 8 miljoen dollar in het laatje gebracht dankzij microtransacties op iOS en Android.

Pokémon Quest is een free-to-play titel met de nodige microtransacties om sneller verder te komen. Met name iOS-gebruikers lijken massaal hun portemonnee te trekken om progressie te boeken in de game. Zij zijn verantwoordelijk voor 66 procent van de 8 miljoen. Kijk je naar waar de betalende spelers vandaan komen, dan zie je dat 34 procent uit Japan komt, 24 procent uit de Verenigde Staten en 12 procent uit Zuid-Korea. De overige 30 procent komt uit andere delen van de wereld.

Vooral de eerste week na release kwam er veel geld binnen, meer dan 3 miljoen dollar. De inkomstenstroom is wat gestagneerd, maar de game is alsnog goed voor zo'n 30 duizend dollar per dag. Sinds 27 juni is Pokémon Quest beschikbaar voor iOS en Android, nadat deze op 30 mei al voor Nintendo Switch is verschenen. Hoeveel de game tot nu toe opgebracht heeft via Nintendo’s console is niet bekend.

pokemon quest