Naaktscene Marilyn Monroe teruggevonden

Een naaktscene uit de film 'The Misfits', geregiseerd door Tom Taylor, met daarin Marilyn Monroe is weer teruggevonden. Lange tijd werd gedacht dat deze scene met Monroe was vernietigd, maar auteur Charles Casillo maakte bekend dat de scene tóch bewaard is gebleven.

Casillo, schrijver van het boek Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon, welke toevallig dinsdag uitkomt heeft dit te horen gekregen tijdens een interview met de zoon van de producer van 'The Misfits' Frank Taylor. Zoon Curtis Taylor heeft de beelden vanaf de dood van zijn vader in 1999 in een afgesloten kast bewaard.


De cast van The Misfits (Foto: gettyimages)

In de bewuste liefdesscene met Clark Gable laat Monroe de lakens van haar lichaam afglijden en is haar volledige lichaam te zien. Het is niet alleen speciaal dat dit door toenmalig sexsymbool Monroe gespeeld wordt, het zou ook nog eens de eerste naakte vrouwelijke rol in een grote film kunnen zijn geweest.

Regisseur John Huston weigerde uiteindelijk om de scene in de film op te nemen. Hij vond het weinig toevoegen aan het verhaal. Frank Taylor was zich wel bewust van de waarde van de scene en besloot om het stukje film lekker thuis te bewaren in plaats van te vernietigen.

'The Misfits' komt uit 1961 en was geschreven door de toenmalige man van Monroe, Arthur Miller. Het verhaal gaat over drie cowboys die om de aandacht van een mooie vrouw vechten en het was Monroe's laatste film voordat ze stierf.

Wat er met de beelden gaat gebeuren, dat weet Curtis Taylor nog niet...