Corbyn huldigde Zwarte September-terroristen

Jeremy Corbyn, vriend van de Nederlandse PvdA en partijleider van het de Britse variant van die partij, lijkt wat moeite te hebben om af te komen van het stigma 'antisemiet' en maakt daarbovenop ietwat ongelukkige keuzes. Er zijn beelden opgedoken uit 2014 waarop de Labour-leider een gedenkkrans neerlegt bij een monument dat is opgedragen aan de terroristen die tijdens de Olympische Spelen van 1972 een kleine genocide pleegden op de ploeg uit Israël.

Op de foto's is te zien hoe Corbyn een krans vasthoudt waarop een huldebetuiging staat voor drie leden van de beruchte terreurclub Zwarte September; personen die verantwoordelijk waren voor de moord op 11 Israëlische atleten en een Duitse politieagent tijdens de Olympische Zomerspelen die in 1972 te München gehouden werden. De huldiging van deze martelaren vond plaats bij een monument in Tunesië.

Een andere foto laat zien hoe Corbyn op Islamitsche wijze staat te bidden op dezelfde locatie, samen met andere hoogwaardigheidsbekleders. De veelbesproken politicus beweerde eerder dat hij in Tunesië was om een bezoek te brengen aan een ander monument dat is opgedragen aan de slachtoffers van een Israëlische luchtaanval. Deze gedenksteen staat echter ongeveer 15 meter verwijderd van de plek waar Corbyn gefotografeerd is en lijkt een slecht uitgevoerde vorm van Takiyya te zijn.

Op de beelden is eveneens te zien dat Corbyn vlakbij het graf van PLO-kopstuk Atef Bseiso staat, een andere betrokkene van de slachting.

Corbyn heeft het politiek erg lastig, vanwege beschuldigingen van structureel antisemitisme binnen zijn partij.