Doom Eternal eindelijk getoond door Bethesda

Bethesda heeft tijdens QuakeCon dan eindelijk de eerste gameplay van Doom Eternal getoond. De game toont, hoe kan het ook anders, veel bruut geweld, bloed en dode demonen (al moeten we eigenlijk zeggen: 'mortally challenged'.

Doomguy (of: The Slayer) en diverse vijanden krijgen een redesign, die te zien zijn in de trailer. Doomguy krijgt vaardigheden (in de trailer zien we hem dashes gebruiken) en een haak waarmee hij zich naar vijanden toe kan trekken. Een nieuw systeem moet ervoor zorgen dat vijanden op meer en brutere wijze doodgaan. Een grote nieuwe feature is de introductie van 'invasions', waarmee je de campaign van andere spelers binnenvalt en daar de strijd tegen andere spelers aangaat. Denk aan hoe dit werkte in Dark Souls, maar dan in Doom.

Verder speelt en ziet de game eruit als Doom. Snelle actie, mooie plaatjes en veel door en verderf. Daar draait het nu eenmaal om. De beelden zijn hieronder te bekijken. Het begint met console-gameplay, vanaf 7:10 betreft het pc-gameplay. Doom Eternal is in ontwikkeling voor Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een release date is nog niet bekend.