Feyenoord al praktisch uitgeschakeld in Europa League

Het heeft er alle schijn van dat Feyenoord al in de derde voorronde van de Europa League gaat stranden. In Slowakije werd het 4-0 voor AS Trencin.

Trainer Giovanni van Bronckhorst moest van tevoren flink puzzelen door personele problemen en dat de noodgrepen bleken niet goed genoeg om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Door verschillende omstandigheden konden basiskrachten als Robin van Persie, Erik Bottheghin, Tonny Vilhena, Nicolai Jörgensen, Yassin Ayoub en Jermiah St. Juste niet meedoen. Zij werden vervangen door jongelingen als Calvin Verdonk, Sofyan Amrabat en Bart Nieuwkoop.

Trencin was duidelijk scherper en verzekerde zich voor rust al van een uitstekende uitgangspositie voor de return. Die wordt volgende week donderdag in De Kuip gespeeld en het lijkt niet meer dan een formaliteit te worden dankzij de Slowaakse scoringsdrang. Spits Antonio Mance trof voor rust al twee keer doel en prikte er na de thee nog eentje bij. Vlak voor rust maakte ook Philip Azango al een treffer, op aangeven van oud-Feyenoorder Joey Sleegers.

De Rotterdammers zetten daar het hele duel bar weinig tegenover. De ploeg van Van Bronckhorst had veel meer balbezit, maar wist daar niets mee te doen. Alleen Dylan Vente en Jean-Paul Boëtius wisten de keeper een paar keer te testen. Die stond echter steeds op zijn post. Vooral zijn redding in minuut 67 was fraai te noemen. De jonge vervanger van Van Persie dook vlak voor zijn neus op, maar Igor Semrinec gaf geen krimp. Vijf minuten later hoefde hij een kopbal van wederom Vente alleen maar naast te kijken en ook een kopballetje van Boëtius kon hem niet verontrusten. Verder kwam het uiterst pover acterende Feyenoord niet.

Feyenoord met 4-0 onderuit tegen AS Trencin (Pro Shots / Marcel van Dorst)
Feyenoord met 4-0 onderuit tegen AS Trencin (Pro Shots / Marcel van Dorst)