FOK! Wat een weer: zon met stapelwolken

Hallo!  

Ja, dat was een interessant dagje gisteren. Aan de voorzijde van een depressie die de komende uren langs onze kust naar het noorden trekt, ontstonden er diverse buien- en regengebieden. In het binnenland waren dat plaatselijk zware buien. Uit IJsselmuiden en omgeving kwam een melding van bijna 47 mm binnen en ook op de Veluwe viel dat plaatselijk. Ook in het midden en later noorden vielen diverse onweersbuien. De beloofde 30 tot 50 mm die voor het westen was beloofd bleef echter uit. Het werd zelfs een enorme flop. Ik kon hier in Haarlem niet meer dan 4,5 mm aftappen. Ik had echt op veel meer gehoopt en gerekend. Helaas, niets aan te doen. Daar was en is de koers van de depressie te westelijk voor uitgekomen.

De afgelopen nacht is er nog een enkele bui gevallen en zwakt de wind geleidelijk aan weer af. De minimumtemperaturen liggen tussen de 13 en 16 graden.

Vandaag schijnt af en toe de zon afgewisseld met stapelwolken. Er valt zo hier en daar een bui. Later op de dag nemen de buien in het westen in aantal en activiteit toe en is er ook onweer mogelijk. Dit komt door het warme zeewater en dan kan er best een heleboel water naar beneden komen. Verder komt er ook in het oosten aan de hittegolf een eind. Het wordt namelijk maar 19 tot 22 graden.

In het weekend wordt het echter weer een stuk warmer. 

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Droogte in beeld in Noord-Holland (Foto: DJMO)
De droogte in Noord-Holland werd niet echt aangepakt vandaag. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!