PVV-raadslid Willie Dille pleegde zelfmoord

De haagse Willie Dille, raadslid voor de PVV, zou woensdag zelfmoord hebben gepleegd, zo bericht het AD. Dit zouden bronnen rondom de politica aan de krant hebben bevestigd. De PVV kan het bericht nog niet bevestigen volgens een woordvoerder. 

Dille plaatste gisteren een filmpje op haar Facebook-pagina, waarin ze verklaarde dat ze slachtoffer was geworden van een groepsverkrachting door moslims. Die zouden graag willen dat ze haar mond zou houden in de gemeenteraad. Die verkrachting zou plaatsgevonden hebben op 15 maart 2017, de dag van de Tweede Kamerverkiezingen. 

Update 09:23 uur
Inmiddels heeft de familie van Willie haar overlijden bevestigd tegenover Omroep West. Geert Wilders laat in een persbericht weten verslagen te zijn: "De PVV-Tweede Kamerfractie heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van haar voormalige collega Willie Dille. Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort. We wensen haar partner, kinderen, haar collega’s uit de Haagse PVV-fractie en iedereen die haar liefhad heel veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies."

Update 11:05 uur
Burgemeester Pauline Krikke laat in een statement weten diep geraakt te zijn door de dood van het raadslid: "De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat."

De burgemeester heeft besloten om haar vakantie af te breken. Minister Rutte laat op Twitter weten geschokt te zijn door het overlijden.