FOK! Wat een weer: mogelijk zware windstoten en veel regen

Hallo!  

Dat was gisteren een heel ander gezicht dan de afgelopen maanden. Op veel plaatsen was het een grotendeels bewolkte dag. Pas tegen het einde van de dag klaarde het van het zuidwesten uit op. Ook viel er nog een lokaal buitje. De buien van vannacht brachten over het algemeen tussen de 5 en 10 mm. In het zuiden iets meer. De temperaturen bleven door de bewolking ook achter vergeleken met de verwachting. Het werd zo tussen de 22 en 25 graden. Morgen staat ons een echt voorproefje van de herfst te wachten. 

Vannacht was het nog helder bij minima van 13 graden.

Vandaag begint de dag nog met wat zon, maar op nadering van een mogelijk zeer actieve depressie neemt de bewolking in de loop van de ochtend al toe. Het is momenteel nog niet helemaal zeker wat de exacte koers van de depressie wordt, waarschijnlijk net ten oosten van ons land. Maar een kleine verschuiving kan grote gevolgen hebben. Wat wel vrij zeker is, is dat er vrijwel overal enige regen gaat vallen. Sommige modellen laten slechts 5 tot 10 mm zien, andere zijn veel scheutiger en tonen ons 15 tot 30 mm en lokaal nog meer. Dit met name door eventuele verscholen buien in het oosten. Ook dit is nog even afwachten.

De wind wordt zeker een grote factor morgen. De reguliere wind neemt in de loop van de middag toe naar hard tot stormachtig. Er wordt momenteel zelfs een stormveld berekend met windstoten van 100 tot 140 km/u. Scherp in de gaten houden dus! S'avonds draait de wind naar een noordelijke richting. 

De temperatuur: mogelijk dat het in het oosten nog even 27 graden kan worden als de depressie westelijker koerst. Anders is het over het algemeen 20 tot 24 graden. In de regen wat lager.

Kortom een dag om goed in de gaten te houden! 

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Nabij Edinburgh (Foto: spylacopa_68)
Een prachtig meer in Schotland. (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!