Hart: "Ik moest gewoon weg bij Manchester City"

Joe Hart maakte deze zomer de overstap van Manchester City naar Burnley en deed dat naar eigen zeggen om zijn carrière te redden.

De 75-voudig Engels international stond twaalf jaar onder contract bij de Citizens, maar kon sinds de komst van trainer Pep Guardiola niet meer op een basisplaats onder de lat rekenen. Hij werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan Torino en West Ham United en maakte deze zomer de definitieve overstap naar Turf Moor, waar hij met Tom Heaton en Nick Pope gaat strijden om een basisplaats.

De viervoudig winnaar van de Gouden Handschoen heeft op zijn 31e een tweejarig contract getekend en weet zich in ieder geval voorlopig verzekerd van een plekje op het startformulier. Pope is onlangs geopereerd aan zijn schouder en Heaton herstelt van een hardnekkige kuitblessure. Hart kan donderdag zijn debuut al maken als Burnley het tegen het Basaksehir van Eljero Elia opneemt.

"Het was voor mij tijd om een stap te maken. Ik moest gewoon weg bij Manchester City", legt Hart uit op de website van zijn nieuwe werkgeveer. "Ze doen het fantastisch en ik ben erg blij voor City. Ze moeten op hun manier doorgaan met hun ding en dat moet ik ook doen. Hier voel ik me goed. Ik ben op de juiste plaats en ik voel dat ik nu door moet pakken."

Voor aanvang van de transferperiode had hij niet verwacht bij Burnley te zullen tekenen, maar dat veranderde snel toen de club met hem om tafel ging. "Ik zag dit niet aankomen omdat ze hier geweldige keepers hebben, maar er was plek voor mij en ik voel dat ik deze club kan helpen", besluit de 31-jarige doelman, die zijn plekje in de WK-selectie af moest staan aan zijn nieuwe clubgenoot Pope.

Ook Heaton is tegenwoordig international, maar Hart ziet dit toch als de beste mogelijkheid om zijn eigen carrière nieuw leven in te blazen. "Ik moest per se definitief vertrekken bij City. Dat was het plan", legt de doelman uit. Hij paste voor een nieuwe verhuurperiode omdat hij vastigheid wil. "Ik stond overal voor open en hier voel ik me op mijn plek. Heats en Popey zien eruit alsof ze het beste uit zichzelf halen en dat wil ik ook doen."