Force India gered, investering Lawrence Stroll geaccepteerd

Lawrence Stroll heeft Force India gered. De bewindvoerders van de renstal hebben het bod van de vader van Formule 1-coureur Lance Stroll geaccepteerd.

Afgelopen vrijdag werd Force India onder curatele gesteld, vanwege de hoge schulden. Op die manier probeerde men een faillissement af te wenden. Dinsdag werd bekend dat een consortium onder leiding van zakenman Lawrence Stroll is samengesteld. Deze groep betreft een samenwerking met Force India's COO Otmar Szafnauer en het management van het team.

"Deze uitkomst stelt de toekomst van Force India in de Formule 1 veilig en zorgt ervoor dat onze racers weer hun ware potentieel kunnen tonen", aldus Szafnauer. "Ik ben verheugd dat we de steun hebben van investeerders die in ons team geloven en voldoende potentie zien in Force India in de Formule 1. Onze expertise en toewijding heeft er altijd voor gezorgd dat we boven onze financiële mogelijkheden konden presteren en deze nieuwe investering zorgt ervoor dat we een goede toekomst tegemoet gaan."

Stroll werd al langer in verband gebracht met Force India. Er waren nog meer geïnteresseerde partijen, waaronder twee initiatieven uit de Verenigde Staten en een onbekend Brits bedrijf.

Hoe dan ook, de schuldeisers van Force India krijgen allemaal hun geld terug en ook de arbeidsovereenkomsten met de 405 werknemers worden allemaal gehandhaafd. Ook Sergio Perez, coureur van het team én de persoon die gang naar de rechter maakte, krijgt zijn geld dus terug.

De kans is groot dat de naam Force India in het seizoen 2019 niet meer bestaat. Daarnaast is het ook niet ondenkbaar dat één van de huidige coureurs van het team, Perez of Esteban Ocon, plaats moet maken voor Lance Stroll. De laatstgenoemde rijdt nu nog voor Williams.

Force India gered, investering Lawrence Stroll geaccepteerd (Pro Shots / Insidefoto)
Force India gered, investering Lawrence Stroll geaccepteerd (Pro Shots / Insidefoto)