FOK! Wat een weer: na een hete nacht overdag minder warm

Hallo!  

Zuchten, puffen en steunen was het voor veel mensen gisteren. Het was werkelijk weer loeiheet en er kwam nog een loeihete nacht na, maar daarna volgt er een geleidelijke afkoeling en zijn deze extreme temperaturen (voorlopig) voorbij. De maxima lagen tussen de 30 en 36 graden, een fractie minder heet dan de vorige keer. 

Vandaag starten we dan nog met bewolking en heel misschien nog een bui in het noorden en oosten, maar al snel breekt de zon door en is het de rest van de dag prima weer. De maxima liggen tussen de 24 en 28 graden. Dat is koeler, maar nog wel vrij warm. De wind draait naar het zuidwesten en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Dus zeker langs de kust kan je huis even doorluchten. 

Donderdag komt dan het echte koufront door. In de loop van de dag gaat het behoorlijk stevig regenen en is ook onweer mogelijk. De modellen zeggen nu zo tussen de 10 en 40 mm in een groot deel van het land. Wordt morgen vervolgd!

Toy Toy!

Update: 23.45: Momenteel is er sprake van een zeldzaam geval van 'heatwave'. Dat wil zeggen dat aan de voorzijde van een onweerssysteem de temperaturen heel sterk oplopen. Dit wordt zelden vertoond in ons land! In Eindhoven is het momenteel weer 29,8 en diverse andere stations melden ook sterke temperatuurs-stijgingen. Heel bijzonder! Dit onweerscomplex zal mogelijk gepaard gaan met zware windstoten en de komende uren ons land kunnen bereiken. Ik blijf het volgen komende uren en als er reden toe is dit bericht verder updaten. 

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Edinburgh (Foto: spylacopa_68)
Ook Edinburgh heeft een aantal zomerse weken achter de rug. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!