PSV heeft Sainsbury binnen

Trent Sainsbury keert terug in de Eredivisie. PSV heeft de Australische verdediger voor drie jaar vastgelegd.

De 26-jarige Sainsbury, die tussen 2015 en 2016 voor PEC Zwolle speelde, is door de Eindhovenaren transfervrij overgenomen van het Chinese Jiangsu Suning. "Trent is een verdediger die we al toen hij nog bij PEC Zwolle speelde interessant vonden. Het is inmiddels een speler met behoorlijk wat internationale ervaring", zegt technisch manager John de Jong op de officiële website van PSV.

"Onder andere op het WK heeft hij laten zien dat hij zich uitstekend heeft ontwikkeld. Dat we hem nu transfervrij kunnen halen zien we als een buitenkans. Er wachten ons mogelijk nog wat mutaties in de verdediging. Daar hebben we nu al op geanticipeerd." Sainsbury was deze zomer actief op het WK en PSV-coach Mark van Bommel was bij The Socceroos toen nog assistent van bondscoach Bert van Marwijk.

Na Denzel Dumfries, Angeliño, Nick Viergever en Lars Unnerstall, die meteen is verhuurd aan VVV-Venlo, is Sainsbury de vijfde zomeraankoop van PSV. De 38-voudig international kwam in 2016 in China terecht, waar zijn club hem verhuurde aan Internazionale en Grasshoppers.