Twee doden, 60+ gewonden bij enorme explosie tankwagen op snelweg

In de buurt van het vliegveld van de Italiaanse stad Bologna is maandag aan het begin van de middag naar alle waarschijnlijkheid een tankwagen ontploft. Op social media verschijnen in rap tempo foto's waarop een gigantische vuurbal te zien is.

De tankwagen ontplofte op de snelweg tussen Borgo Panigale Casalecchio en was vermoedelijk op weg in de richting naar Florence. Volgens Repubblica was de tankwagen vermoedelijk gevuld met brandbaar materiaal - dat lijkt gezien de enorme vuurbal een realistische aanname - en ontplofte de wagen na een botsing.

Update 19.45 uur
Inmiddels is er wat meer duidelijk. Zo zijn er zeker twee doden en tussen de zestig en zeventig gewonden gevallen. De tankwagen reed in op een vrachtwagen die in de file stond, waarna een relatief kleine explosie volgde. Die werd echter gevolgd door een gigantische ontploffing, waarbij de vlammen in één klap over tientallen meters heen schoten.

Door de politie vrijgegeven beelden van de ontploffing (Bron: YouTube)

Ten tijde van de tweede ontploffing hadden veel automobilisten gelukkig al de biezen gepakt, maar het viaduct waar het op gebeurde stortte wel deels in. Veel gewonden vielen door rondvliegend puin, dertien van hen waren agenten die het verkeer stonden te regelen. Onder meer met blushelikopters is de brand uiteindelijk geblust.