Van der Poel blijft tot eind 2023 bij Corendon-Circus

Mathieu van der Poel heeft zijn tot eind 2020 doorlopende contract bij Corendon-Circus opengebroken en verlengd tot en met 2023, zo meldt Veldritkrant.be. Het team vraagt ook een ProContinental-licentie, waardoor de ploeg van Van der Poel ook kan de start kan komen van de klassiekers.

De 23-jarige Van der Poel had nog een contract tot 2020 bij de broers Roodhooft. Tot dan zou de Nederlandse alleskunner zich concentreren op het veldrijden en het mountainbiken met als hoofddoel de Olympische Spelen van Tokio. Daarna was ieders verwachting dat hij zich volledig zou gaan richten op het wegwielrennen. De huidig Nederlandse kampioen in het veldrijden, wegwielrennen en mountainbiken heeft toch besloten om zijn huidige ploeg trouw te blijven tot 2023.

Vandaag werd ook bekend dat Corendon-Circus een ProContinental-licentie gaat aanvragen. Zo kan de ploeg in het voorjaar aan de start komen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar dan moet de ploeg van Van der Poel daar wel een wildcard krijgen.

Later deze week komt Corendon-Circus met meer informatie over de contractverlenging en de aanvraag voor het ProContinental-niveau.