Trump: ontmoeting met Russen was voor info over Clinton

De Amerikaanse president Donald Trump erkent in een tweet dat een ontmoeting van zijn zoon Donald Jr en een Russische delegatie was bedoeld om informatie te vergaren over zijn tegenstander Hillary Clinton. Dit ontkende Trump tot dusver. De ontmoeting had plaats in Trump Tower in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

"Dit was een ontmoeting om aan informatie over een tegenstander te komen, volkomen legaal en iets dat continu in de politiek gebeurt - en het leidde nergens toe. Ik wist er niet van!", aldus Trump in de tweet.

De ontmoeting ligt onder het vergrootglas van speciaal aanklager Robert Mueller, schrijft The Journal. Mueller onderzoekt of er sprake was coördinatie tussen Trumps campagneteam en de Russische regering. Trump Jr sprak er met Natalia Veselnitskaya, een advocate die banden met het Kremlin heeft.

The Washington Post schreef zondag dat de president zich inmiddels zorgen maakt of zijn zoon zichzelf door het gesprek met Veselnitskaya onbedoeld in juridische moeilijkheden heeft gebracht. De eerdere verklaring van Donald Jr was dat de ontmoeting "met name" over Amerikaanse adopties van Russische kinderen ging. Volgens The Washington Post had Trump zijn zoon opgedragen die verklaring te geven. De president noemt het krantenartikel "compleet verzonnen".