Botenparade bijna afgelast door gezonken woonboot

De botenparade, het hoogtepunt van Pride Amsterdam was vandaag bijna afgelast door een gezonken woonboot, dat zegt politiecommandant Piet Kelder. Dat schrijft AT5 op haar website. 

De woonboot zonk vannacht rond half drie aan de Prinsengracht op de route van de botenparade. 'Dat was wel een spannend begin van deze dag moet ik zeggen. Vannacht was er een feestje op een woonboot (...). We hebben voorbereidingen getroffen zodat de boot niet zou afzinken. Als dat was gebeurd was dat desastreus geweest want dan had de route daar niet langs kunnen gaan.

De brandweer heeft de woonboot kunnen kantelen en zodanig vastgemaakt aan de kant, dat de boot niet los kon komen. Door de snelle oplossing van de brandweer heeft de botenparade bijna zorgeloos door kunnen gaan.

Aanhouding
Kelder vertelt verder dat er tot nu toe één aanhouding is geweest. Deze vond plaats aan de Amstel. Een man mishandelde een beveiliger van de organisatie van Pride Amsterdam. Waarom de twee met elkaar op de vuist gingen is niet bekend.

Tevreden verloop
Kelder vertelt verder zeer tevreden te zijn met de verloop van vandaag. 'De dag is nog lang, zoals u weet gaat de dag over in een mooi aantal feesten op verschillende pleinen. Daar zijn we uiteraard met vele handen op voorbereid. Maar tot nu toe houden wij een heel goed gevoel over aan deze mooie Canal Parade', vertelt Kelder.