Ackermann wint eerste rit in Ronde van Polen

Pascal Ackermann heeft de eerste etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Duitse kampioen was na een etappe van 133,7 kilometer de snelste in Krakow. José Álvaro Hodeg werd tweede, voor Matteo Trentin. Ackermann is door zijn ritzege ook de eerste leider in de Poolse rittenkoers.

Alessandro de Marchi, Michal Paluta, Michal Podlaski en Stephane Rossetto waren de aanvallers in de eerste etappe van de Ronde van Polen. De vier kregen een maximale voorsprong van drie minuten op het peloton.

Podlaski kwam in de kopgroep ten val en moest achtervolgen. De 30-jarige Pool kon nog wel de aansluiting vinden met de kopgroep, waar ondertussen de voorsprong was gezakt richting de minuut.

De sprintersploegen BORA-hansgrohe, LottoNL-Jumbo en Quick-Step Floors hadden alles onder controle en met tien kilometer was alles weer bij elkaar. Bij het ingaan van de laatste drie kilometer was er nog een aanval van Silvan Dillier. BORA-hansgrohe dat zich op kop had gezet van het peloton haalde de Zwitser weer terug en het peloton kon zich opmaken voor een massasprin.

Quick-Step Floors nam het in de laatste kilometer over van de Duitse ploeg en trok de sprint perfect aan voor Hodeg. Ackermann profiteerde daar optimaal van en ging de sprint net iets eerder aan dan de Columbiaan en pakte zo zijn vijfde zege van het seizoen en zijn tweede in een week tijd. Vorige week wist de Duitse kampioen de Prudential RideLondon op zijn naam te schrijven.