Nieuw gevecht McGregor al in oktober

MMA-superster Conor McGregor is na een lange afwezigheid in de kooi weer terug. Op 6 oktober zal het Iers fenomeen het tijdens UFC 229 opnemen tegen huidig kampioen in de lichtgewichtsklasse Khabib Nurmagomedov.

Dit zal McGregor's eerste MMA-gevecht zijn sinds zijn titelgevecht tegen Eddie Alvarez, in november 2016. Op dat moment werd hij de eerste vechter ooit die tegelijk een kampioensgordel in twee gewichtsklassen om mocht doen.

Daarna is de bankrekening van McGregor explosief gegroeid na een, verloren, bokspartij tegen de illustere Floyd Mayweather. Voor dat gevecht zou de Ier zo'n honderd miljoen dollar verdiend hebben. Na een goed jaar genoten te hebben van dat geld is hij dus nu weer terug in de octagon voor de langverwachte tweestrijd tussen de nog ongeslagen Khabib Nurmagomedov en de, volgens hemzelf, regerend kampioen in het vedergewicht en lichtgewicht.

Eerder dit jaar vernielde McGregor nog een bus vol met UFC-vechters, nadat Nurmagomedov een goede vriend van McGregor had beledigd. De Ier is daar voor veroordeeld, maar kreeg een lichte straf.