Ninja bereikt 10 miljoen Twitch-volgers

Tyler "Ninja" Blevins, 's werelds meest bekende Fortnite-streamer, heeft opnieuw een opmerkelijke mijlpaal behaald op streamingplatform Twitch. De jonge Amerikaan tikte gisteren de tien miljoen aan qua Twitch-volgers.

Voor de goede orde, het gaat dus niet om betaalde abonnees maar om 'gewone' volgers. Je kunt je op Twitch abonneren op streamers voor een bepaald bedrag per maand waar dan een aantal 'voordelen' aan zitten zoals unieke Twitch-emotes, of je kunt ze gewoon volgen zodat je een notificatie krijgt als de gevolgde streamer online gaat. Eerder dit jaar bereikte Blevins al een andere mijlpaal op het streaming platform. In april hield de jonge streamer een Fortnite eSports-event in Las Vegas die kon rekenen op 650.000 gelijktijdige viewers. 

Ninja is geen 'variety streamer' en beperkt zich voor het grootste deel tot één game, Fortnite. In het verleden speelde hij ook meer andere games zoals PUBG, die hij tegenwoordig ook nog wel eens wil opstarten. Ninja heeft in het verleden ook veel bekendheid verworven met unieke events, zoals een gamesessie met rapper Drake. Toch is het aannemelijk dat Ninja een groot deel van zijn volgelingen heeft te danken aan het feit dat hij gewoon steengoed is in Fortnite. Ninjas Twitch-kanaal kun je hier vinden.