Ricciardo gaat weg bij Red Bull, verhuist naar Renault

Daniel Ricciardo zal volgend seizoen niet bij Red Bull, maar zeer waarschijnlijk bij Renault rijden. Eerder vandaag doken de geruchten al op dat de Australiër bij Renault getekend zou hebben en nu is ook door Red Bull zelf naar buiten gebracht dat Ricciardo bij de Oostenrijkse renstal zal gaan vertrekken.

Vermoedelijk zijn de status van Max Verstappen binnen het team en het gedane aanbod van Red Bull reden geweest voor Ricciardo om verder te kijken. Ferrari was aanvankelijk het doel, maar nadat dat onmogelijk bleek was het zeer aannemelijk dat hij bij Red Bull zou blijven. Vorige week zei Ricciardo zelfs nog dat de deal met Red Bull bijna rond was. Nu blijkt dus dat er in de achtergrond ook nog gesprekken liepen met het team van Reanult.

Teambaas Christian Horner had het volgende te zeggen over het vertrek van Ricciardo: "We respecteren de beslissing van Daniel om Aston Martin Red Bull Racing te verlaten volledig en we wensen hem alle geluk in de toekomst. We willen hem bedanken voor zijn toewijding en de rol die hij heeft gespeeld sinds hij in 2014 bij het team kwam, met als hoogtepunten natuurlijk de zeven overwinningen en 29 podia die hij met ons heeft behaald."

"We zullen nu al onze opties gaan overwegen om te bepalen wie teamgenoot van Max Verstappen wordt in 2019. In de tussentijd zijn er nog negen races te gaan in 2018 en zijn we volledig gefocust op het maximaliseren van alle kansen van Max en Daniel voor de rest van het seizoen."

De meest voor de hand liggende optie bij Red Bull zou Pierre Gasly zijn, die tot nu toe een indrukwekkend seizoen kent in zijn eerste jaar bij Toro Rosso, maar ook Carlos Sainz zou zomaar de stap terug naar Red Bull kunnen maken nu hij waarschijnlijk zijn zitje bij Renault kwijt is. Ook hingen er al langer geruchten dat de Spanjaard naar McLaren zou gaan, geruchten die nu aannemelijk zijn geworden. Wie er bij een eventuele promotie van Gasly in de tweede Toro Rosso moet rijden is al helemaal niet duidelijk, een directe F1-kandidaat heeft Red Bull namelijk nog niet in hun opleidingsprogramma.

Update 14:07

Renault heeft inmiddels via hun mediakanalen bevestigd dat Daniel Ricciardo vanaf 2019 bij het Franse team zal rijden. In hun persbericht hebben ze ook bevestigd dat hij teamgenoot zal worden van Nico Hülkenberg.

Daniel Ricciardo gaat na 4 jaar een nieuw avontuur aan (Pro Shots / Action Images)
Daniel Ricciardo gaat na 4 jaar een nieuw avontuur aan (Pro Shots / Action Images)