Politie roept hulp toeristen in bij zoektocht naar drugshandelaar

De politie en het Openbaar Ministerie vroegen al eerder hulp van toeristen in Spanje bij de opsporing van de gevluchte drugshandelaar Tommie van der Sommen. Hij is toen geplaatst op de Nationale Opsporingslijst (NOL) maar hij is nog niet gevonden. Daarom staat hij nu ook op site van Interpol en op de lijst van Europe’s Most Wanted.

Politie en OM vermoeden dat Van der Sommen in Spanje verblijft, mogelijk in Barcelona. Maar ook zijn er aanwijzingen dat Tommy zich aan de zuidkust, in de omgeving van Malaga en Marbella, ophoudt. Omdat er nu veel Nederlanders in Spanje zijn, is hij ook juist nu op de NOL geplaatst. Na deze oproep zijn verschillende tips binnengekomen maar hij is nog niet aangetroffen. Nederlanders in Spanje (in dat gebied) die sites op internet bezoeken, kunnen vanaf vrijdag ook een online advertentie te zien krijgen met een foto van Van der Sommen.

Politie en OM zijn al sinds de man verdween naar hem op zoek. In het onderzoek naar de verblijfplaats van de veroordeelde drugshandelaar wordt samengewerkt met de politie in Spanje. Het politieteam dat voortvluchtige verdachten en veroordeelden opspoort, onder leiding van een officier van justitie van het Landelijk Parket, is van plan vaker mensen op de NOL te plaatsen. Het doel hiervan is om de burger meer te betrekken bij de opsporing naar deze persoon.