'Angela Merkel wordt vermist'

De man en zoon van Angela Merkel zijn samen gespot in een stoeltjeslift in Zuid-Tirol, maar Merkel zelf is nergens te bekennen zo meldt Metronieuws. Ook is de agenda van de Bondskanselier leeg en dus vragen Duitse media zich af: waar is Angela Merkel? 

Merkel werd vorige week nog in Munchen gespot maar sindsdien is het stil rondom de bondskanselier. Volgens de Bild heeft Merkel vrij tot 14 augustus en de krant vraagt zich af of dat wel mag. Het antwoord van jurist Uwe Lipinski luidt dat dat zeker mag: "Zolang het maar is gewaarborgd is dat ze altijd beschikbaar is voor haar werknemers en de vice-kanselier", en dat is het geval volgens een woordvoerster van de regering die aangeeft dat: "Angela Merkel altijd beschikbaar is, volledig in staat is om op elk moment te werken en op de hoogte te blijven van de huidige ontwikkelingen."

Der Tagespiegel breekt zich vooral het hoofd over het uitblijven van foto's. Volgens de krant is Merkel normaal gepsroken altijd wel ergens te zien, al dan niet in dezelfde outfit. Dat er nu radiostilte rondom de bondskanselier heerst zorgt dat er flink gespeculeerd wordt in de Duitse media, zoals over een mogelijk ontslag. Advocaat Christiaan Schertz is er kalm onder: "Als de minister zaken privé wil houden, dan maakt het niemand iets uit". 

Aangezien Angela Merkelijk dus vermist lijkt te zijn, kunnen we dit artikel helaas niet voorzien van een actuele foto.