15-jarige 'gecatfisht' om merkschoenen

Een 15-jarige jongen werd woensdagavond 1 augustus omstreeks 22:30 uur in een park aan het Vestingpad in Zoetermeer door twee onbekende jongens met geweld beroofd van zijn dure schoenen. De politie zoekt getuigen.

De jongen belde na de beroving zelf met de politie. Hij vertelde aan agenten dat hij mogelijk 'gecatfisht' was. Omdat hij in het park afsprak met een meisje dat hij een aantal dagen geleden via Snapchat had leren kennen. Voorafgaande aan de eerste ontmoeting had hij haar nog een filmpje via Snapchat van zichzelf gestuurd, met de dure schoenen aan.

Toen het slachtoffer omstreeks 22:00 uur op zijn fiets aankwam in het park, wachtte hij daar ruim een halfuur op haar. Op het moment dat hij weg wilde gaan, werd hij benaderd door twee onbekende jongens. Die beroofden hem met geweld van zijn schoenen. Hierna fietsten de twee met de buit op een donkere damesfiets weg richting Oosterheem. De jongen deed aangifte van de beroving. Hij denkt dat iemand anders zich op Snapchat heeft voorgedaan als het meisje waar hij mee af zou spreken.

Signalementen
De eerste verdachte was een donker getinte jongen van ongeveer 16 jaar oud, 1.85 meter lang met een slank postuur. Hij droeg een groen vest met capuchon. De tweede verdachte was een licht getinte jongen van ongeveer 15 jaar oud, 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte trainingsbroek en een capuchon over zijn hoofd.