Vitesse verder na zege op Viitorul

Vitesse is een stapje dichter bij de groepsfase van de Europa League gekomen. De Arnhemmers wonnen voor eigen publiek de return tegen Viitorul met 3-1 terwijl de uitwedstrijd vorige week in 2-2 eindigde.

Vitesse startte goed en halverwege de eerste helft was het bijna raak toen Rasmus Thelander op de lat kopte. Amper een minuut later werd het wel 1-0 door een doelpunt van Tim Matavz. Vitesse bleef kansen creëren, onder meer via Matavz en Bryan Linssen, die eveneens zijn kopbal tegen de lat zag komen.

Toen Linssen kort na de pauze wel trefzeker was met een hoog schot in het doel, leek de wedstrijd beslist. Viitorul deed echter meteen iets terug, want Denis Dragus rondde af uit een voorzet van Mailson Lima. De thuisploeg leek even van slag door die treffer en kort daarna moest doelman Eduardo ingrijpen bij een poging van Dragus. Vitesse kon de draad daarna toch weer oppakken. Na mogelijkheden voor Linssen en Roy Beerens was het diezelfde Beerens die na 77 minuten met rechts de beslissende 3-1 maakte.

Matavz en Alexander Büttner hadden de score nog verder kunnen uitbreiden, maar dat lukte niet. In de volgende voorronde van de Europa League speelt Vitesse tegen het FC Basel van Ricky van Wolfswinkel. Volgende week donderdag is de eerste confrontatie in Arnhem, de return in Basel volgt een week later.


Bryan Linssen viert zijn goal. (Pro Shots / Paul Meima)