De Boer bevestigt interesse van FC Basel

Frank de Boer bevestigt dat hij is benaderd door FC Basel. De oud-trainer van Ajax werd afgelopen weekend al aan de Zwitserse topclub gelinkt.

Zijn zaakwaarnemer Guido Albers zei toen nog dat FC Basel zich nog niet had gemeld, maar inmiddels is dat dus toch gebeurd. "Ze hebben wel interesse getoond. Ik denk niet dat ik de enige ben die op het lijstje staat, maar het is een interessante club, dat zeker", zei De Boer woensdagavond bij Ziggo Sport.

"Ze spelen bijna altijd structureel in de Champions League. Het is wel een club die in mijn rijtje past, denk ik. De leeftijd ligt gemiddeld rond de 23 jaar, ze hebben een goede eigen jeugd, veel jonge spelers en ze willen veel jongens laten doorstromen naar het eerste."

FC Basel zoekt een opvolger voor Raphael Wicky, die na een zwakke seizoensstart is ontslagen. Basel pakte slechts één punt in de eerste twee competitieduels en in de voorrondes van de Champions League werden ze uitgeschakeld door PAOK Saloniki. De Boer zit zonder club nadat hij in september al na elf weken werd weggestuurd bij Crystal Palace.