Jones verlaat Feyenoord voor miljoenencontract bij Al-Nasr

Brad Jones heeft Feyenoord verruild voor Al-Nasr. Dat maakt de club uit Saoedi-Arabië woensdagochtend bekend via de officiële kanalen.

De 36-jarige doelman stond in totaal twee seizoenen onder contract bij de Rotterdammers, waar hij in zijn eerste jaar een grote rol speelde in het kampioenschap. Vorig seizoen maakte hij wat missers en het jonge talent Justin Bijlow klopte steeds nadrukkelijker op de deur. Trainer Giovanni van Bronckhorst wilde eind deze week zijn keuze maken tussen de twee, maar Jones lijkt dat besluit niet af te willen wachten, of heeft intern al gehoord dat hij de strijd zou verliezen.

Als WK-ganger mocht hij van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk geen minuten maken, maar dat weerhoudt Al-Nasr er niet van om hem in te lijven. Hij is volgens Voetbal International een goede bekende van de keeperstrainer aldaar. Hij heeft zijn medische keuring al ondergaan en zijn krabbel gezet onder een tweejarige verbintenis die hem 'miljoenen' op moet leveren. Ook is er de mogelijkheid om tussentijds met nog eens twee jaar te verlengen.De belangstelling voor de Australiër speelde al tijdens het WK.

Behalve Bijlow, heeft Van Bronckhorst nog een prima doelman tot zijn beschikking. Ook Kenneth Vermeer staat immers nog altijd onder contract bij de bekerhouder. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij Club Brugge. Aangezien de Amsterdammer tijdens die huurperiode geblesseerd raakte, revalideert hij nu nog. Maar Vermeer is op korte termijn weer inzetbaar voor de Rotterdamse club.