Amsterdamse basketballers stunten op 3x3 World Tour

De Amsterdamse 3x3-basketballers hebben op de World Tour voor een flinke stunt gezorgd. Tijdens het tweede evenement van het seizoen, in het Japanse Utsunomiya, haalden de Amsterdammers de finale en dat was voor het eerst.

In de groepsfase werd het Zuid-Koreaanse Gangnam met 22-14 verslagen, waardoor de 14-15 nederlaag tegen het sterke Ljubljana een plek in de kwartfinales niet meer tegen kon houden. Het eveneens Sloveense Piran moest er in die kwartfinales aan geloven: 16-15 na een fenomenale buzzer beater van Aron Roijé (1:18.10 uur in onderstaande video).

In de halve finales stonden Roijé, Sjoerd van Vilsteren, Jesper Jobse en Dimeo van der Horst tegenover Zemun uit Servië. Niet zomaar een opponent, want vorig jaar pakte de ploeg de eindzege op de Tour. Dit keer gingen ze er achter met 16-14 aan tegen Amsterdam, dat zo voor het eerst een finale haalde. Daarin stonden ze tegenover nog een Servische topploeg, Liman. Onder leiding van Stefan Mr Robot Stojacic rekende de ploeg met 11-18 vrij overtuigend af met Amsterdam, dat toch tevreden terug mocht kijken.

Het verslag van de finaledag, met vanaf grofweg 3:50 uur de finale (Bron: YouTube)